Idrotter

Franklins gymnasium erbjuder inga idrotter (NIU och/eller RIG)

Individuella val som kan väljas till år 1

Franklins gymnasium erbjuder inga individuella val inför år 1

Språk som kan väljas till år 1

  • Franska: steg 3
  • Jag vill läsa modersmål som språkval
  • Spanska: steg 3
  • Tyska: steg 3

Instrument på Estetiska programmet inriktning Musik

Franklins gymnasium erbjuder inga instrument

Profil

Life Science, Life Sience

OM SKOLAN

Välkommen till Franklins gymnasium. Här ger vi dig bästa möjliga förutsättningar att ta dig vidare till din drömutbildning på universitet eller högskola.

På den lilla skolan med de stora möjligheterna kommer du att få allt du behöver. Engagerade lärare, pedagogik i framkant, nyrenoverade lokaler och kunskapsutbyten med forskare från AstraZeneca. Vi tror nämligen att det kommer att göra våra elever både motiverade, intresserade och väl rustade inför framtiden. Vår målsättning är lika enkel som ambitiös – vi vill skapa en av Sveriges bästa gymnasieskolor.

Inriktning Life Science
På Franklins gymnasium finns Naturvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet, båda med inriktning mot Life Science. När du lär dig mer om Life Science kan du ta första steget mot att aktivt förbättra livsvillkoren för oss människor. Den som har ett teknikintresse, är nyfiken på människokroppen, har en matematisk förmåga eller intresse för artificiell intelligens kan vara en av de som skapar framtidens livräddande och livsförbättrande innovationer. Franklins har ett unikt samarbete med AstraZeneca, Sveriges ledande bioläkemedelsföretag. Kanske är det du som i framtiden är med och botar diabetes, astma, cancer eller stoppar växthuseffekten?

2 utbildningar

karta-google
minuters restid från