Idrotter

Ridsport NIU

Individuella val som kan väljas till år 1

Sveriges Ridgymnasium Kungsbacka erbjuder inga individuella val inför år 1

Språk som kan väljas till år 1

Sveriges Ridgymnasium Kungsbacka erbjuder inga språk inför år 1

Instrument på Estetiska programmet inriktning Musik

Sveriges Ridgymnasium Kungsbacka erbjuder inga instrument

Profil

SRG Företagsprofil, SRG Naturvetenskaplig profil, SRG Djurvårdsprofil, SRG NIU profil, SRG Samhällsvetenskaplig profil, SRG Ridsportprofil, SRG Högskoleprofil Grund

OM SKOLAN

Sveriges Ridgymnasium (SRG) utbildar ryttare på väg mot skilda yrken inom branschen. SRG bäddar också för fortsatta studier på högskola. Utbildningen riktar sig till dig som vill kombinera din gymnasieutbildning med ett stort hästintresse. Undervisningen bygger på Naturbruksprogrammet inriktning Hästhållning, med olika profiler mot häst och ridsport. Efter utbildningen finns en rad möjliga yrken – eller fortsatta studier.

Besök gärna vår webbplats för mer information, länk finns vid skolans kontaktuppgifter.

 

Idrott
Vi är certifierade att bedriva Nationell Idrottsutbildning NIU Ridsport Hoppning eller Dressyr. Målet med den utbildningen är att du ska utvecklas så långt som möjligt i din idrott under dina tre år och samtidigt kombinera det med en gymnasieutbildning. För att det ska vara möjligt behöver du ha erfarenhet av träning och tävling redan innan du söker.

Du får utföra ett färdighetsprov som består av ridprov, fystest och intervju under en helgdag i början på året. Vi är intresserade av att höra om din träning och tävlingserfarenhet. Ridprovet sker för våra yrkeslärare på egen häst och/eller på våra skolhästar. Vid ridprovet bedömer vi sits och inverkan , följsamhet, balans, förmåga till anpassning, elasticitet samt även hinderkänsla och följsamhet vid hoppning.

För att bli antagen till NIU ska du både komma in på programmet och vara idrottsligt antagen. Läs mer på vår webbplats. Där hittar du även ansökningsblanketten till NIU.

3 utbildningar på skolan ALTERNATIVT liknande utbildningar på andra skolor

karta-google
minuters restid från