Restaurang- och livsmedelsprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta praktiskt i yrken kring måltiden nära kunder och gäster på t.ex. restaurang, bageri eller butik. Du lär dig om traditionella och moderna hantverksmässiga metoder, livsmedelsproduktion, matlagning, servering, måltiden som helhet, försäljning, service, hygien, näringslära, specialkoster och alkoholservering. Du lär dig om planering, organisering, ekonomi och företagande. Du utvecklar din förmåga att bemöta kunder och ge service. På programmet läggs stor vikt vid arbetsmiljöfrågor för att undvika arbetsskador och för att bygga upp en god hälsa.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom Yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

OM SKOLAN

Gymnasieskolan
Elof Lindälvs gymnasium är en kommunal gymnasieskola som ligger centralt i Kungsbacka nära Kungsbacka station.
Elof Lindälvs gymnasium har ett brett utbud av program och våra lärare är kunniga och engagerade – tillsammans skapar vi en skola där alla trivs, utvecklas och får kunskaper för livet. Vi arbetar ämnesövergripande utifrån examensmålen för att ge dig som elev en helhet i ditt lärande. Om du läser högre språksteg finns det möjlighet till språkutbyten. Skolan deltar också i olika projekt som syftar till att anpassa yrkesutbildningar inom EU.

Besök gärna vår webbplats för mer information, länk finns vid skolans kontaktuppgifter.

Idrott
Som NIU-elev får du en elitinriktad utbildning där du kombinerar idrott med gymnasiestudier. Målet med utbildningen är att du ska utveckla dina individuella färdigheter i teknik, speluppfattning och spelförståelse samt få ökad kunskap om tränings- och tävlingslära. Idrottsutbildningen har en tydlig elitriktning där målsättningen är att uttagna elever på sikt ska kunna nå nationell elitnivå. De sökande som anses ha bäst förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen ges företräde vid antagningen. 


Gymnasiesärskolan
Vi erbjuder fyra nationella yrkesprogram. Dessa program ska leda till arbete, sysselsättning eller fortsatta studier. Programmen är både praktiska och teoretiska. I utbildningen ingår 22 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL). Det innebär att du är ute på en arbetsplats inom din yrkesutbildning under minst 22 veckor utspridda under dina studieår. Vi erbjuder ett när samarbete med mentorer, personal med specialpedagogisk utbildning, små grupper och hemklassrum. Vi arbetar med flexibla lösningar och arbetsformer.

Vad lär jag mig på inriktningen ?

Inriktningen bageri och konditori ska ge kunskaper framför allt för arbete inom den hantverksmässiga delen av dessa näringar. Den ska ge de kunskaper som behövs för såväl små- som storskalig verksamhet. Inriktningen kan till exempel leda till yrken som bagare eller konditor.

Exempel på yrkesutgångar

Bagare och konditor

15 utbildningar på skolan ALTERNATIVT liknande utbildningar på andra skolor

karta-google
minuters restid från