Naturbruksprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med växter, djur, mark, vatten eller skog. Du utvecklar din förmåga att bruka naturen. Du får större förståelse för naturens mångfald och hur olika verksamheter påverkar naturen. Du lär dig också biologi, ekologi, teknik och ekonomi. På programmet läggs stor vikt vid arbetsmiljöfrågor för att undvika arbetsskador och för att bygga upp en god hälsa.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom Yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Se film och läs mer om programmet på gymnasieinfo.se

Läs om programmet på andra språk på utbildningsinfo.se

OM SKOLAN

Sveriges Ridgymnasium (SRG) utbildar ryttare på väg mot skilda yrken inom branschen. SRG bäddar också för fortsatta studier på högskola. Utbildningen riktar sig till dig som vill kombinera din gymnasieutbildning med ett stort hästintresse. Undervisningen bygger på Naturbruksprogrammet inriktning Hästhållning, med olika profiler mot häst och ridsport. Efter utbildningen finns en rad möjliga yrken – eller fortsatta studier.

Besök gärna vår webbplats för mer information, länk finns vid skolans kontaktuppgifter.

 

Idrott
Vi är certifierade att bedriva Nationell Idrottsutbildning NIU Ridsport Hoppning eller Dressyr. Målet med den utbildningen är att du ska utvecklas så långt som möjligt i din idrott under dina tre år och samtidigt kombinera det med en gymnasieutbildning. För att det ska vara möjligt behöver du ha erfarenhet av träning och tävling redan innan du söker.

Du får utföra ett färdighetsprov som består av ridprov, fystest och intervju under en helgdag i början på året. Vi är intresserade av att höra om din träning och tävlingserfarenhet. Ridprovet sker för våra yrkeslärare på egen häst och/eller på våra skolhästar. Vid ridprovet bedömer vi sits och inverkan , följsamhet, balans, förmåga till anpassning, elasticitet samt även hinderkänsla och följsamhet vid hoppning.

För att bli antagen till NIU ska du både komma in på programmet och vara idrottsligt antagen. Läs mer på vår webbplats. Där hittar du även ansökningsblanketten till NIU.

Vad lär jag mig på inriktningen ?

På inriktningen Hästhållning lär du dig om hästen som biologisk varelse, dess beteende och samspelet mellan häst och människa. Inriktningen ger till exempel möjlighet att arbeta som hästskötare med inriktning mot ridning eller trav.

Exempel på yrkesutgångar

-

34 utbildningar på skolan ALTERNATIVT liknande utbildningar på andra skolor

karta-google
minuters restid från