Bygg- och anläggningsprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med att bygga, underhålla och göra ombyggnationer av hus och anläggningar. Du får kunskap om hur man bygger rationellt, säkert och miljömässigt. Du lär dig om branschens olika yrken och arbetsprocesser. På programmet läggs stor vikt vid arbetsmiljöfrågor för att undvika arbetsskador och för att bygga upp en god hälsa.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom Yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

OM SKOLAN

Vi har alla inriktningar på Bygg- och anläggningsprogrammet, enbart legitimerade lärare med lång yrkeserfarenhet samt ett väletablerat nätverk med över 200 praktikföretag. Vill du jobba inom byggbranschen är det hit du ska söka! Och du får pröva på alla yrken innan du bestämmer dig.

Du kan börja jobba direkt efter gymnasiet eller läsa vidare på högskolan. Vi har dessutom en särskild variant av Bygg- och anläggningsprogrammet där du med utökad kurs läser in tekniskt basår och blir behörig att läsa till byggnadsingenjör eller arkitekt - samtidigt som du läser till snickare.

Här kan du som inte har full gymnasiebehörighet komplettera dina grundskolebetyg på något av våra introduktionsprogram. Du kan kombinera dina studier med praktik eller arbete i träverkstad. Behöver du mycket stöd och trygghet för att klara skolan har vi en särskild undervisningsgrupp för det. Vi har också ett speciellt yrkespaket för dig som vill jobba inom barnomsorg. Bräckegymnasiet – där vi bygger yrkesstolthet och framtidstro.

Besök gärna vår webbplats för mer information, länk finns vid skolans kontaktuppgifter.

Vad lär jag mig på inriktningen ?

Inriktningen husbyggnad ska ge kunskaper i nybyggnation, renovering och ombyggnation av bostäder och lokaler samt även av broar och andra anläggningskonstruktioner.

Exempel på yrkesutgångar

Betongarbetare, Glastekniker, Golvläggare, Håltagare, Murare, Plattsättare, Stenmontör, Ställningsbyggare, Takmontör, Träarbetare, Undertaksmontör

50 utbildningar på skolan ALTERNATIVT liknande utbildningar på andra skolor

  • ...
karta-google
minuters restid från