Restaurang- och livsmedelsprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta praktiskt i yrken kring måltiden nära kunder och gäster på t.ex. restaurang, bageri eller butik. Du lär dig om traditionella och moderna hantverksmässiga metoder, livsmedelsproduktion, matlagning, servering, måltiden som helhet, försäljning, service, hygien, näringslära, specialkoster och alkoholservering. Du lär dig om planering, organisering, ekonomi och företagande. Du utvecklar din förmåga att bemöta kunder och ge service. På programmet läggs stor vikt vid arbetsmiljöfrågor för att undvika arbetsskador och för att bygga upp en god hälsa.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom Yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Se film och läs mer om programmet på gymnasieinfo.se

Läs om programmet på andra språk på utbildningsinfo.se

OM SKOLAN

Nösnäsgymnasiet erbjuder en gymnasieskola med stort utbildningsutbud och många möjligheter. Här möter du en trygg miljö med god stämning och ett härligt engagemang hos såväl elever som lärare.

Vi är stolta över vår skola och vårt mål är att du ska få en bra tid med kvalitetsinriktad undervisning hos oss. Vi lägger stor vikt vid att skapa gemenskap och trivsel och att ge dig som elev trygghet och möjlighet att påverka dina studier.

Vi har ett stort utbud av högskoleförberedande program, yrkesprogram, introduktionsprogram, lärlingsutbildning och gymnasiesärskola.

Skolan är även ett certifierat teknikcollege och vård- och omsorgscollege. Du får en egen dator och tillgång till det stöd du behöver i ditt lärande. Här finns stödverksamhet, studie- och yrkesvägledning och elevhälsa.

I skolans centrala del ligger administrationen och elevbiblioteket som är öppet varje dag. Det finns också ett elevcafé och två skolmatsalar.

Nösnäsgymnasiet erbjuder 300 "extrapoäng" på Teknikprogrammet. Du kan välja antingen språk eller idrottsprofil - fotboll, simning eller ishockey. Väljs och läses med start år 1. Det innebär att du läser utökad studiekurs - totalt 2800 poäng. Väljer du någon av idrottsprofilerna ska du också göra ansökan via blankett som finns att hämta på vår hemsida.

Introduktionsprogram (IM) - Preparand (PRE)
Väljer du IMPRE kombineras studierna med praktik.

Vad lär jag mig på inriktningen ?

Inriktningen kök och servering ska ge kunskaper inom matlagning i offentlig eller privat restaurangverksamhet, servering och bararbete samt arbete inom besöksnäringen. Inriktningen kan till exempel leda till yrken som kock, kallskänka, servitris eller servitör.

Exempel på yrkesutgångar

Kock, servitris eller servitör

Liknande utbildningar

19 utbildningar
karta-google
minuters restid från