Hotell- och turismprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med turism, hotell- och konferensverksamhet. Du lär dig om service och bemötande, kommunikation, marknadsföring, försäljning, företagande, språk, resmål och resvägar. Du lär dig också om planering, organisation och ekonomi, och om människors behov, traditioner och förväntningar på service samt om hållbar utveckling inom turismen. På programmet läggs stor vikt vid arbetsmiljöfrågor för att undvika arbetsskador och för att bygga upp en god hälsa.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom Yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Se film och läs mer om programmet på gymnasieinfo.se

Läs om programmet på andra språk på utbildningsinfo.se

OM SKOLAN

Välkommen till Plusgymnasiet! Vi är skolan som hjälper dig närmare drömmen. Vi valde namnet för vi vet att du vill få ut mer av din gymnasietid. Eftersom alla människor är olika lär vi oss också på olika sätt. På Plusgymnasiet gör vi vårt bästa för att identifiera varje elevs talanger och egenskaper. Genom samtal, tester och diagnoser tar vi reda på hur du lär dig bäst. Vi ger mer. ”Både och – inte antingen eller” är en viktig princip. Därför blandar vi teoretiska lektioner i basämnen med praktiska projekt och övningar. Du får arbeta med events, shower, projekt eller starta eget företag. Här lär du dig genom att göra och sedan kan du göra vad du lärt dig. Men du lär dig även genom lärorika misstag. Skolan har ett nära samarbete med det lokala arbetslivet för att du ska få jobba så nära verkligheten som möjligt. Du får en klar bild av vilken kompetens som krävs för ditt drömyrke eller högskoleutbildningen du vill gå.

Behöver jag välja inriktning redan nu?

Exempel på yrkesutgångar

Aktiviteter och upplevelser, Bokning, Bokning och försäljning, Guidning, Konferens, Reception, Turistinformation, Våningsservice

3 utbildningar

karta-google
minuters restid från