Barn- och fritidsprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med barn, ungdomar och vuxna. Du får lära dig om människor i olika åldrar och med olika förutsättningar. Du lär dig om människors lärande och växande, samarbete och kommunikation. Du tränar dig i att möta andra människor och utvecklar din förmåga att vara lyhörd för deras behov. Du får fundera över hur människor lever tillsammans och vilka möjligheter de har att utvecklas. Du lär dig om hälsa och arbetsmiljö. På programmet läggs stor vikt vid etik, demokratiska värderingar och mänskliga rättigheter.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom Yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa kurser för att studera vidare på högskolan.

Se film och läs mer om programmet på webbplatsen gymnasieinfo.se

Läs om programmet på andra språk på webbplatsen utbildningsinfo.se

OM SKOLAN

Vill du göra verklig skillnad i samhället?
Vill du läsa på en mindre och personligare skola?  Hos oss möter du engagerade lärare, bra studiemiljö och ett centralt läge med närhet till det mesta.

Krokslättsgymnasiet är en gymnasieskola där du som elev kommer nära lärarna och dina skolkamrater. Närheten skapar inte bara en unik sammanhållning och trygghet på skolan – det leder också till undervisning med riktigt hög kvalitet. Här är det lätt att trivas.
Vår trevliga skola hittar du i anrika Krokslätts Fabriker, endast 9 minuters spårvagnsresa från Korsvägen i Göteborg. Här studerar du i charmiga och kulturminnesmärkta lokaler från förra sekelskiftet. Ljuset silar lugnt och behagligt in genom de stora och tidsenliga fönsterpartierna, samtidigt som originalgolven från förra sekelskiftet bär tydliga spår från svunna tiders tunga textilindustri.
På Krokslättsgymnasiet har du inte bara alldeles lagom nära till storstadens alla nöjen och aktiviteter – du får dessutom en lugn och inspirerande miljö att studera i.

Vad lär jag mig på inriktningen ?

Inriktningen socialt arbete ska ge kunskaper om sociala processer och förhållanden och om socialpolitiska områden. Den ska förbereda eleverna för arbete inom exempelvis funktionshinderområdet eller bevakningsområdet.

Exempel på yrkesutgångar

Personlig assistent, Stöd och service inom funktionshinderområdet, Väktare

37 utbildningar

  • ...
karta-google
minuters restid från