Sjöfartsutbildningen har två inriktningar.

Inriktningen däck ska ge kunskaper om drift och underhåll inom fartygets däcksavdelning. Inriktningen kan leda till arbete som till exempel matros.

Inriktningen maskin ska ge kunskaper om drift och underhåll inom fartygets maskinavdelning. Inriktningen kan leda till arbete som till exempel motorman och fartygselektriker.

OM SKOLAN

Lindholmens Tekniska Gymnasium på Norra Älvstranden förbereder elever för ett yrkesliv samt för vidare studier på högskola och universitet. Vi lägger stor vikt vid elevers utveckling och ansvarstagande. Det är även viktigt för oss att våra elever känner sig motiverade för sina studier, upplever lust att lära genom delaktighet och medskapande. Våra elever får de kunskaper och färdigheter som de behöver i vuxenlivet. I skolans styrgrupp finns representanter från våra samverkande branscher och företag samt skolledningen, vilket garanterar att våra utbildningar motsvarar teknikindustrins krav och behov.

Sjöfartsutbildningen
Observera att du måste uppfylla vissa hälsokrav bl a syn, färgseende och hörsel. Tag gärna kontakt med vår skolsköterska för mer information innan du söker utbildningen på tel 031- 367 25 20

Behöver jag välja inriktning redan nu?

Exempel på yrkesutgångar

Matros, Motorman, Fartygselektriker.

9 utbildningar på skolan ALTERNATIVT liknande utbildningar på andra skolor

 • SjöfartsutbildningenMaskin

  Härnösands gymnasium, HärnösandExtern skola

 • Sjöfartsutbildningen

  Lindholmens tekniska gymnasium, Göteborg

  Inriktningar som går att önska med start år 2Däck Maskin

 • SjöfartsutbildningenDäck

  Praktiska Gymnasiet Kalmar, KalmarExtern skola

 • Sjöfartsutbildningen

  Sjömansskolan Stockholm, StockholmExtern skola

 • SjöfartsutbildningenDäck

  Törnströmska gymnasiet, KarlskronaExtern skola

karta-google
minuters restid från