Idrotter

International IT college of Sweden erbjuder inga idrotter (NIU och/eller RIG)

Individuella val som kan väljas till år 1

Persiska , Arabiska , Tyska , Idrott och hälsa 1, Bosniska modersmål, Kurdiska, centr (Irak), Bild och form, Spanska , Serbiska , Kurdiska, södra (Iran), Japanska , Franska , Idrott och hälsa 1 - specialisering, Kroatiska , Idrott och hälsa 2, Italienska , Musik, Idrott och hälsa 2 - specialisering, Kinesiska, Mandarin

Språk som kan väljas till år 1

 • Albanska
 • Arabiska
 • Bosniska
 • Franska: steg 1, 2, 3
 • Italienska: steg 1, 2, 3
 • Japanska
 • Kinesiska, Mandarin
 • Kroatiska
 • Kurdiska, centrala
 • Kurdiska, södra
 • Persiska
 • Ryska
 • Serbiska
 • Somaliska
 • Spanska: steg 1, 2, 3
 • Teckenspråk
 • Tyska: steg 1, 2, 3

Instrument på Estetiska programmet inriktning Musik

International IT college of Sweden erbjuder inga instrument

Profil

International IT college of Sweden har ingen särskild profil

OM SKOLAN

International IT College of Sweden är en friskola som drivs utan vinstintresse. Alla våra program är högskoleförberedande. Vi satsar på hög kvalitet i undervisningen och förbereder eleverna för studier på universitet i Sverige och utomlands. Våra kärnvärden är trygghet och arbetsro, Undervisningskvalitet och Engelsk profil. Om du är en seriös elev som vill investera i din framtid, då har du hittat rätt, välkommen till International IT College of Sweden!

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program som leder fram till en högskoleförberedande examen. Ekonomiprogrammet vänder sig till dig som vill studera samhällsvetenskap och då framför allt ekonomi och juridik. Programmet vänder sig även till dig som vill lära dig hur man startar, driver och utvecklar företag. Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier i ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga områden på högskolan.

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program som leder till en högskoleförberedande examen. Programmet vänder sig till dig som vill arbeta inom konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områden. Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier i estetiska, humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnen på högskolan.

Om du inte är behörig till ett nationellt program, har du rätt att gå ett introduktionsprogram. Vilket program du kan gå beror bland annat på vad du har för mål med din utbildning på programmet. Ett alternativ till att gå ett introduktionsprogram är att gå kvar upp till två år till i grundskolan för att bli behörig. Det finns fem olika program: Preparandutbildning, Programinriktat individuellt val, Yrkesintroduktion, Individuellt alternativ och Språkintroduktion. Inget av programmen ger examen, utan tanken är att de ska leda vidare till ett nationellt program eller till arbete. Utbildningen är på heltid och innehållet i utbildningen kommer att bestämmas i en individuell studieplan. Efter utbildningen får man ett studiebevis. För att du ska få hjälp med att ta reda på vilket program som passar bäst för dig, kan du prata med en studie- och yrkesvägledare på din skola.

För dig som är nyanländ till Sverige och saknar de godkända betyg som krävs för att gå ett nationellt program och behöver ha en utbildning i det svenska språket, språkintroduktion. Utbildningen kommer att innehålla undervisning i svenska och kan också innehålla andra ämnen från grundskolan, kurser från nationella program och andra insatser som du behöver för din kunskapsutveckling. Efter utbildningen kan du läsa vidare i gymnasieskolan eller i annan utbildning.

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program som leder till en högskoleförberedande examen. Programmet vänder sig till dig som vill arbeta med naturvetenskap. Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier naturvetenskap, matematik, teknik och samhällsvetenskap på högskolan.

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program som leder till en högskoleförberedande examen. Samhällsvetenskapsprogrammet vänder sig till dig som är intresserad av hur människan och samhället utvecklas och fungerar idag på olika sätt. Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier inom ett brett samhällsvetenskapligt område på högskolan.

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som leder till en högskoleförberedande examen. Teknikprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med teknik och tekniska processer. Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier i teknik och naturvetenskap på högskolan. Du får även högskolebehörighet till fler områden.

10 utbildningar på skolan ALTERNATIVT liknande utbildningar på andra skolor

karta-google
minuters restid från