Idrotter

KLARA Teoretiska Gymnasium Postgatan erbjuder inga idrotter (NIU och/eller RIG)

Individuella val som kan väljas till år 1

Tyska 3, Franska 3, Spanska 3

Språk som kan väljas till år 1

  • Franska: steg 1, 2, 3
  • Spanska: steg 1, 2, 3
  • Tyska: steg 1, 2, 3

Instrument på Estetiska programmet inriktning Musik

KLARA Teoretiska Gymnasium Postgatan erbjuder inga instrument

Profil

KLARA Teoretiska Gymnasium Postgatan har ingen särskild profil

OM SKOLAN

Välkommen till KLARA gymnasium i Göteborg!

Hos oss kan du läsa något av de fyra nationella högskoleförberedande programmen Naturvetenskapsprogrammet, Teknikprogrammet, Ekonomiprogrammet eller Samhällsvetenskapsprogrammet. På skolan, som ligger mitt i centrala Göteborg, går ca 600 elever. Trots att det är många elever är skolan en lugn och trygg plats där vi fokuserar på lärande. 

Skolans främsta kännetecken är att studenterna är mycket studiemotiverade och att vi arbetar mycket med olika humanitära värden för att kunna hjälpa till att göra världen till en lite bättre plats att leva i. Det betyder t.ex. att vi jobbar mycket med studiebesök på spännande platser, externa föreläsare och kontakter från både näringsliv och universitet, FN och dess globala mål, Amnesty mm. På skolan finns flera föreningar såsom idrottsföreningen Skol-IF, Power Womens vänner och en mycket engagerad elevkår. Elevkåren bidrar mycket till många roliga traditioner och en levande skola.  

Lärarna är vår främsta resurs. De är alla legitimerade och brinner för sina ämnen och att undervisa. Vi erbjuder en riktigt bra undervisning och det stöd du behöver för att lyckas närma dig dina drömmar om framtiden. Våra metoder för lärande är ofta ganska traditionella men leder till fina resultat och framgång. Vår profil består av fokus på studier, universitetsförberedande och socialt engagemang!

Välkommen att bli en av oss!

4 utbildningar på skolan ALTERNATIVT liknande utbildningar på andra skolor

karta-google
minuters restid från