Restaurang- och livsmedelsprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta praktiskt i yrken kring måltiden nära kunder och gäster på t.ex. restaurang, bageri eller butik. Du lär dig om traditionella och moderna hantverksmässiga metoder, livsmedelsproduktion, matlagning, servering, måltiden som helhet, försäljning, service, hygien, näringslära, specialkoster och alkoholservering. Du lär dig om planering, organisering, ekonomi och företagande. Du utvecklar din förmåga att bemöta kunder och ge service. På programmet läggs stor vikt vid arbetsmiljöfrågor för att undvika arbetsskador och för att bygga upp en god hälsa.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom Yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Se film och läs mer om programmet på gymnasieinfo.se

Läs om programmet på andra språk på utbildningsinfo.se

OM SKOLAN

Yrkesgymnasiet är rätt val för dig som vill lära dig ett yrke från grunden i en studieform där du jobbar mycket praktiskt. Minst halva utbildningstiden är du på en arbetsplats tillsammans med en erfaren handledare. Vi söker dig som vill bli framtidens yrkesman eller yrkeskvinna.

Vi har relativt små skolor och vi tycker att trivsel och kvalitet går hand i hand. Vi anstränger oss för att du ska känna att du är i fokus och kunna prestera goda resultat. För dig och din framtid. Vi vågar mer, vi vill mer och vi bryr oss mer. Därför har vi skapat Yrkesgymnasiet som drivs av utbildningsföretaget ThorenGruppen AB. Vi har 12 skolor runt om i landet, från Skellefteå i norr till Malmö i söder. Hösten 2016 öppnade vi dörrarna på vår skola i Göteborg där vi erbjuder 9 nationella program samt introduktionsprogram.

Besök gärna något av våra informationsträffar på vår skola Yrkesgymnasiet Göteborg. För mer information, se yrkesgymnasiet.se/orter/goteborg/

En viktig del av lärandet sker ute på en arbetsplats – din praktikplats. Eleverna gör mer än halva sin skoltid ute på arbetsplatser, vilket motsvarar minst 270 dagar.

På Yrkesgymnasiet har du möjligheten att lära dig ett yrke från grunden och knyta viktiga kontakter på företag. Vi vill göra dig anställningsbar. Dessutom har du möjlighet att få allmän högskolebehörighet om du vill läsa vidare. För att våra elever ska bli ännu mer eftertraktade på arbetsmarknaden erbjuder vi startpaket för körkort på flera av våra program.

Vad lär jag mig på inriktningen ?

Inriktningen kök och servering ska ge kunskaper inom matlagning i offentlig eller privat restaurangverksamhet, servering och bararbete samt arbete inom besöksnäringen. Inriktningen kan till exempel leda till yrken som kock, kallskänka, servitris eller servitör.

Exempel på yrkesutgångar

Kock, servitris eller servitör

Liknande utbildningar

18 utbildningar
karta-google
minuters restid från