Restaurang- och livsmedelsprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta praktiskt i yrken kring måltiden nära kunder och gäster på t.ex. restaurang, bageri eller butik. Du lär dig om traditionella och moderna hantverksmässiga metoder, livsmedelsproduktion, matlagning, servering, måltiden som helhet, försäljning, service, hygien, näringslära, specialkoster och alkoholservering. Du lär dig om planering, organisering, ekonomi och företagande. Du utvecklar din förmåga att bemöta kunder och ge service. På programmet läggs stor vikt vid arbetsmiljöfrågor för att undvika arbetsskador och för att bygga upp en god hälsa.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom Yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Se film och läs mer om programmet på gymnasieinfo.se

Läs om programmet på andra språk på utbildningsinfo.se

OM SKOLAN

Funderar du på att börja jobba direkt efter gymnasiet? Vill du gå på en mindre gymnasieskola med stor gemenskap?

Då tror vi att du kommer att trivas hos oss. På Krokslättsgymnasiet skapar vi yrkesutbildningar med framtidsmöjligheter - och har gjort det i nästan 30 år! Välj mellan att läsa till ett yrke inom något av våra fyra yrkesområden - kanske som lärling? På Krokslättsgymnasiet hittar du engagerade lärare, bra studiemiljö och ett centralt läge med närhet till det mesta.

Välkommen till tre riktigt bra skolår!

Behöver jag välja inriktning redan nu?

Exempel på yrkesutgångar

Bagare och konditor, Butikssäljare inom färskvaror och delikatess, Kock, Servitris eller servitör

21 utbildningar

karta-google
minuters restid från