Fordons- och transportprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med olika fordon och transporter eller med godshantering. Du lär dig om fordons funktion och konstruktion och hur du diagnostiserar, reparerar och utför service på fordon. Du lär dig hur man transporterar gods eller personer och hanterar gods på lager och i terminaler. Du lär dig också att använda datorer och olika datasystem. På programmet läggs stor vikt vid arbetsmiljöfrågor för att undvika arbetsskador och för att bygga upp en god hälsa.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom Yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Se film och läs mer om programmet på gymnasieinfo.se

Läs om programmet på andra språk på utbildningsinfo.se

OM SKOLAN

Välkommen till Realgymnasiet i Göteborg. De utbildningar du kan läsa hos oss är:

– Djurvård
– Häst
– Hund
– Natur och äventyr

Vår skola har funnits sedan 2008 och idag går det cirka drygt 200 elever här på Realgymnasiet i Göteborg. November 2014 flyttade vi in i våra nya och fräscha lokaler. Tack vare skolans storlek har vi väldigt trevligt på skolan med nära och goda relationer eleverna emellan såväl som mellan lärare och elev.

Vi ser verkligen fram emot att kunna erbjuda elever i Göteborg med intresse för djur samt natur och äventyr möjligheten att läsa dessa utbildningar hos oss.

Vad lär jag mig på inriktningen ?

Inriktningen personbil ska ge kunskaper inom diagnostik, reparation och service av lätta fordon. Inriktningen kan leda till arbete som personbilsmekaniker.

Exempel på yrkesutgångar

Personbilsmekaniker

39 utbildningar på skolan ALTERNATIVT liknande utbildningar på andra skolor

  • ...
karta-google
minuters restid från