Hotell- och turismprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med turism, hotell- och konferensverksamhet. Du lär dig om service och bemötande, kommunikation, marknadsföring, försäljning, företagande, språk, resmål och resvägar. Du lär dig också om planering, organisation och ekonomi, och om människors behov, traditioner och förväntningar på service samt om hållbar utveckling inom turismen. På programmet läggs stor vikt vid arbetsmiljöfrågor för att undvika arbetsskador och för att bygga upp en god hälsa.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom Yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

OM SKOLAN

Välkommen till Realgymnasiet i Göteborg. De utbildningar du kan läsa hos oss är:

– Djurvård
– Häst
– Hund
– Natur och äventyr

Vår skola har funnits sedan 2008 och idag går det cirka drygt 200 elever här på Realgymnasiet i Göteborg. November 2014 flyttade vi in i våra nya och fräscha lokaler. Tack vare skolans storlek har vi väldigt trevligt på skolan med nära och goda relationer eleverna emellan såväl som mellan lärare och elev.

Vi ser verkligen fram emot att kunna erbjuda elever i Göteborg med intresse för djur samt natur och äventyr möjligheten att läsa dessa utbildningar hos oss.

Vad lär jag mig på inriktningen ?

Exempel på yrkesutgångar

-

13 utbildningar på skolan ALTERNATIVT liknande utbildningar på andra skolor

karta-google
minuters restid från