El- och energiprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med elinstallationer, system för automatiserad produktion, energi-, miljö- och vattenteknik eller datorer och kommunikation. Du lär dig om produktion, installation och distribution av system för el, energi och vatten. Du lär dig också om el- och energiteknik, automation, dator- och kommunikationsteknik och IT-infrastruktur. Du studerar säkerhetsfrågor som standarder och informationssäkerhet. På programmet läggs stor vikt vid arbetsmiljöfrågor för att undvika arbetsskador och för att bygga upp en god hälsa.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom Yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Se film och läs mer om programmet på gymnasieinfo.se

Läs om programmet på andra språk på utbildningsinfo.se

OM SKOLAN

Utmana framtiden på Partille Gymnasium
Partille Gymnasium är en unik mötesplats. Tack vare våra nära kontakter med näringslivet, Chalmers och Göteborgs universitet, idrottsföreningar och professionella musiker är skolan en plats för gränslöst lärande. Tillsammans utmanar vi framtiden. På riktigt!

Häng med våra elever i vardagen via sociala medier:
www.partillegymnasium.se
instagram@partillegymnasium
www.facebook.com/partillegymnasium

Idrott

HANDBOLL NIU: Partille Gymnasium samverkar med IK Sävehof och spelar i den rymliga Partille Arena som ligger intill skolan. Förutom våra egna välutbildade instruktörer har vi tillgång till IK Sävehofs elit och landslagsspelare i både herr- och damlaget. 

FOTBOLL NIU: Riktar sig till de elever som avser att göra en elitsatsning. Tack vare samarbetet med Sävedalens IF förläggs verksamheten till Vallhamra IP. Inomhussäsongen genomförs i Partille. Du får frukost i samband med morgonträningen och restiderna till skolan är korta.  

BOWLING NIU: Intill skolan finns den mångfacetterade Partille Arena där vi har samarbete med de två elitklubbarna Pergamon och X-calibur. Vår instruktör heter Peter Ljung och är elitspelare med alla erforderliga tränarkurser. 

ÖVRIG FOTBOLL OCH HANDBOLL SAMT HOCKEY.

Utöver NIU har vi även fotboll och handboll för den som inte vill/inte kommer in på NIU. Alla är välkomna att söka och ingen särskild uttagning sker. Samma gäller för HOCKEY.

Behöver jag välja inriktning redan nu?

Exempel på yrkesutgångar

Automationstekniker - fastighet , Automationstekniker - industri , Automationstekniker – process, Distributionselektriker, Driftoperatör – allmän, Driftoperatör - kraft- och värmeteknik, Driftoperatör - vatten- och miljöteknik, Elektronikproduktionstekniker, Hemservicetekniker, Industrielektriker, Installationselektriker, Järnvägstekniker - el och signal, Nätverkstekniker

31 utbildningar

 • El- och energiprogrammetElteknik (riksrekryterande) (Distrubionselektriker)

  Allèskolan, HallsbergExtern skola

 • El- och energiprogrammet

  Alströmergymnasiet, AlingsåsUtbildningen har idrottsval

  Inriktningar som går att önska med start år 2Automation Elteknik

  Idrottsval

  Den här utbildningen har idrottsval inom RIG (riksreksryterande idrottsgymnasium) eller NIU (nationellt godkänd idrottsutbildning). Förutom att göra ditt gymnasieval här måste du också göra en ansökan inom din idrott till specialidrottsförbundet. Läs mer om skillnaden under Frågor & svar Klicka på raden för att se vilka idrotter skolan erbjuder.

 • El- och energiprogrammetElteknik (riksrekryterande) (Eldistributionsteknik)

  Bokenskolan, JokkmokkExtern skola

 • El- och energiprogrammetEnergiteknik (riksrekryterande) (Vattenkraftteknik)

  Bokenskolan, JokkmokkExtern skola

 • El- och energiprogrammetElteknik (riksrekryterande) (Järnvägsteknik)

  Brinellgymnasiet, NässjöExtern skola

karta-google
minuters restid från