Restaurang- och livsmedelsprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta praktiskt i yrken kring måltiden nära kunder och gäster på t.ex. restaurang, bageri eller butik. Du lär dig om traditionella och moderna hantverksmässiga metoder, livsmedelsproduktion, matlagning, servering, måltiden som helhet, försäljning, service, hygien, näringslära, specialkoster och alkoholservering. Du lär dig om planering, organisering, ekonomi och företagande. Du utvecklar din förmåga att bemöta kunder och ge service. På programmet läggs stor vikt vid arbetsmiljöfrågor för att undvika arbetsskador och för att bygga upp en god hälsa.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom Yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Se film och läs mer om programmet på gymnasieinfo.se

Läs om programmet på andra språk på utbildningsinfo.se

OM SKOLAN

GYMNASIESKOLAN
Hos oss kan du läsa högskoleförberedande program, yrkesprogram, lärlingsutbildning och introduktionsprogram. Nösnäsgymnasiet är också certifierat teknikcollege och vård- och omsorgscollege. Vi erbjuder även flera idrottsinriktningar.

Hos oss får du en egen dator under din studietid och tillgång till det stöd du behöver i ditt lärande. Här finns en väl utvecklad elevhälsa som består av specialpedagog, studie- och yrkesvägledare, skolsköterska, kurator, skolpsykolog och skolläkare.

Besök gärna vår webbplats för mer information, länk finns vid skolans kontaktuppgifter.


Gymnasiesärskolan
På Nösnäsgymnasiet erbjuder vi program på vår gymnasiesärskola i integrerad form. När du är integrerad i en gymnasieklass på ett gymnasieprogram gör du de programgemensamma kurserna (de kurser som inriktningen du valt rör tex vård, bygg osv) tillsammans med gymnasieklassen. Du ingår då i en större klass men ofta finns extra personal med i gruppen som stöd. De gymnasiegemensamma kurserna tex matte, svenska, engelska gör du tillsammans med andra elever i särskolan. Här sker undervisningen i små grupper och du får mycket stöd och hjälp.

Besök gärna vår webbplats för mer information, länk finns vid skolans kontaktuppgifter.

Vad lär jag mig på inriktningen ?

Inriktningen kök och servering ska ge kunskaper inom matlagning i offentlig eller privat restaurangverksamhet, servering och bararbete samt arbete inom besöksnäringen. Inriktningen kan till exempel leda till yrken som kock, kallskänka, servitris eller servitör.

Exempel på yrkesutgångar

Kock, servitris eller servitör

15 utbildningar på skolan ALTERNATIVT liknande utbildningar på andra skolor

karta-google
minuters restid från