Hantverksprogrammet vänder sig till dig som vill använda dina händer och arbeta med ett kreativt hantverksyrke. Du kan välja hantverk inom många olika branscher. På programmet lär du dig om hantverksprocessen, formgivning, företagande och service. Du tränar dig i att utveckla idéer till färdiga produkter och att bedöma vilka material och maskiner du behöver. Du lär dig också hur du bedömer ekonomisk lönsamhet.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom Yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Se film och läs mer om programmet på gymnasieinfo.se

Läs om programmet på andra språk på utbildningsinfo.se

OM SKOLAN

Vi är en trivsam skola med mindre klasser (max 10 elever i varje klass). Hos oss är det viktigt att våra elever känner sig trygga. Gillar du att skapa och formge så har vi två bra program - floristprogrammet och estetprogrammet. Under utbildningen utvecklar du ditt färg- och formseende. Är du inte behörig finns det fyra introduktionsprogram att välja mellan. Varje dag får du god mat eftersom vi har frukost och lunch från eget kök. Skolan har riksintag. Vi har hög lärartäthet. Boende kan ordnas.

Vad lär jag mig på inriktningen ?

Inriktningen florist ska ge kunskaper om och färdigheter i att kombinera olika material för att skapa blomsterarbeten av teknisk och estetisk kvalitet, samt ge kunskaper om krukväxter, snittblommor och övrigt förekommande material inom branschen. Inriktningen kan leda till arbete inom floristyrket.

Exempel på yrkesutgångar

Florist

33 utbildningar

karta-google
minuters restid från